Sisarusten päivä

Vuosittain 10.4. vietetään kansainvälistä sisarusten päivää. Päivä on hyvä syy juhlistaa sisaruutta, tuota tärkeää ja ainutlaatuista ihmissuhdetta, joka on usein yksi elämämme pisimmistä. Tälle sivulle kokoamme vuosittain päivään liittyviä tapahtumia ja vinkkejä juhlistaa sisaruutta. 

 

Sisarusten päivä 2024

Kehitysvammaisten Tukiliiton Erityinen sisaruus -toiminta järjestää 10.4. klo 17.30-19 erityistä tukea tarvitsevien lasten vanhemmille ja muille läheisille suunnatun Miten tukea sisaruksia? -verkkotilaisuuden. Lue lisää tilaisuudesta Tukiliiton sivuilta.  

 

Ideoita sisarusten päivän viettoon

1) Vietä aikaa sisarusten kanssa

Onnistuisiko ulkoiluretki tai kävelyhetki yhdessä sisaruksen kanssa, tai vaikkapa pelituokio tai leffa kera herkullisten muonien? Nyt on hyvä hetki tehdä sitä, mikä on parasta yhdessä tekemistä sisarusten kesken.  
 

2) Kysy kuulumisia

Mitä kuuluu? Miten menee? Miten olet voinut viime aikoina? Mitä sulla on meneillään? Mikä fiilis?  

Kysy omalta sisarukseltasi kuulumisia,  tai vanhempana perheen jokaisen lapsen kuulumisia, tai ammattilaisena erityislasten sisarusten kuulumisia. Kuulumisten kysely on tärkeää niin yhteisessä arjessa kuin pidemmän etäisyyden päässä olevien kanssa. Pikaisen viestinnän välineenä voi hyödyntää ainakin puhelinta, tietokonetta tai padia. Joskus telepatiakin voi toimia, mutta varmemmin välität lämpimän ajatuksesi konkreettisesti sanomalla tai kysymällä.    
 

3) Lähetä kortti tai kirje sisarukselle

Kuinka mukavaa onkaan saada iloinen tervehdys omalta läheiseltä. Lähetä sisarusten päivän tervehdys omalle sisarukselle tai perheen sisaruksille kortin tai kirjeen muodossa, postitse tai sähköisesti. Olemme helpottaneet asiaa ja voit ladata käyttöösi sähköisen "Olet mulle tärkeä!" -kortin. Eller på svenska "Du är viktig för mig" -kort. Tervehdystä saa vapaasti levittää kuka tahansa. 

Lataa kortti 1 tästä käyttöösi 

Lataa kortti 2 tästä käyttöösi 

Lataa kortti 3 tästä käyttöösi 

Hämta korten 1

Hämta korten 2

Hämta korten 3

 

4) Jaa kuvasi erityisestä sisaruudesta

Mitä erityinen sisaruus tarkoittaa sinulle henkilökohtaisesti, työssäsi tai perheessäsi? Jaa kuva Facebookissa tai Instagramissa tunnisteella #erityinensisaruus ja #sisarustenpäivä