Sisarusten päivä

Vuosittain 10.4. vietetään kansainvälistä sisarusten päivää. Päivä on hyvä syy juhlistaa sisaruutta, tuota tärkeää ja ainutlaatuista ihmissuhdetta, joka on usein yksi elämämme pisimmistä. Tälle sivulle kokoamme vuosittain päivään liittyviä tapahtumia ja vinkkejä juhlistaa sisaruutta. 

 

Sisarusten päivä 2022

Erityinen sisaruus -toiminta viettää sisarusten päivää tänäkin vuonna verkossa.

Erityinen sisaruus -verkosto järjestää 6.4. 2022 Erityinen sisaruus ja aikuisuus -verkkoseminaarin klo 12-15.

Verkkoseminaarissa kuullaan pitkäaikaissairaiden ja vammaisten henkilöiden aikuisten sisarusten kokemuksia ja pohditaan sisarusten tukea eri ikävaiheissa. Verkkoseminaari on avoin sekä ammattilaisille että heille, joita aihe koskettaa omakohtaisen kokemuksen kautta.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan!

 

Ideoita sisarusten päivän viettoon

1) Vietä aikaa sisarustesi kanssa

Onnistuisiko ulkoiluretki tai kävelyhetki sisaruksen kanssa, tai vaikkapa pelituokio tai leffa kera herkullisten muonien? Eristystilanteessa oma perhe on mahdollisesti ainoaa seuraa. Nyt on hyvä hetki tehdä sitä, mikä on parasta yhdessä tekemistä omien sisarusten kanssa. 
 

2) Kysy kuulumisia

Mitä kuuluu, kukkuluuruu? Miten teillä voidaan, kuinka aikaa kulumaan saadaan? 

Kysy omalta sisarukseltasi kuulumisia,  tai vanhempana perheen jokaisen lapsen kuulumisia, tai ammattilaisena erityislasten sisarusten kuulumisia. Kuulumisten kysely on tärkeää niin yhteisessä arjessa kuin pidemmän etäisyyden päässä olevien kanssa. Pikaisen viestinnän välineenä voi hyödyntää ainakin puhelinta, tietokonetta tai padia. Joskus telepatiakin voi toimia, mutta varmemmin välität lämpimän ajatuksesi konkreettisesti sanomalla tai kysymällä.    
 

3) Lähetä kortti tai kirje sisaruksellesi

Milloin viimeksi olet lähettänyt postikortin? Koronavirus ei onneksi ole pysäyttänyt postin kulkua, joten nyt voi hyvin laittaa kustin polkemaan. Vaihtoehtoisesti myös sähköinen kortti ilahduttaa. Olemme helpottaneet asiaa ja voit ladata käyttöösi sähköisen "Olet mulle tärkeä!" -kortin. Eller på svenska "Du är viktig för mig" -kort. Tervehdystä saa vapaasti levittää kuka tahansa. 

Lataa kortti 1 tästä käyttöösi 

Lataa kortti 2 tästä käyttöösi 

Lataa kortti 3 tästä käyttöösi 

Hämta korten 1

Hämta korten 2

Hämta korten 3

 

4) Jaa kuvasi erityisestä sisaruudesta

Mitä erityinen sisaruus tarkoittaa sinulle henkilökohtaisesti, työssäsi tai perheessäsi? Jaa kuva Facebookissa, Instagramissa tai Twitterissä tunnisteella #erityinensisaruus ja #sisarustenpäivä 
 

5) Lisää Sisarusten päivän -kehys

Kuvita facebook-profiilikuvasi sisarusten päivän kehyksellä. 

Mene osoitteeseen www.facebook.com/profilepicframes, kirjoita hakukenttään erityinen sisaruus ja valitse mieluinen kehys profiilikuvallesi.