Seminaarit

Erityinen sisaruus on ollut aiheena monissa seminaareissa. Tälle sivulle on koottu sellaisia seminaareja, joista on jäänyt videotallenne myös jälkikäteen katsottavaksi. 

 

Erityinen sisaruus -verkkoseminaari 22.10.2020

Mitä kuuluu pitkäaikaissairaiden ja vammaisten lasten sisaruksille?

 

Erityinen sisaruus- projektin päätösseminaarissa tarkastellaan miten pitkäaikaissairaiden ja vammaisten henkilöiden sisarukset voivat. Mitä sisarusten huomioimiselle kuuluu, mistä tilanteesta lähdettiin projektiin, mihin on tultu, mihin suuntaan ollaan menossa? Erityinen sisaruus -projekti päättyi 2019, mutta toiminta jatkuu edelleen tiedon ja materiaalien levityksen myötä.

Puhujina ovat Leijonaemojen Erityislapsiperheen näkymätön sisarus -hankkeesta hanketyöntekijä Karolina Lamroth ja psykologi Riikka Airo, Omaishoitajaliiton Jangsterit -hankkeesta koordinaattori Malla Heino, Perhehoitoliiton Meidän sakki -hankkeesta hankepäällikkö Emilia Säles, sairaanhoitaja, lasten tunnetaito-ohjaaja Mari Holmberg TYKS:stä ja perinnöllisyyshoitaja Ulla Parisaari Harvinaiskeskus Noriosta. Seminaarin puheenjohtaja on Erityinen sisaruus -koordinaattori Katri Lehmuskoski Harvinaiskeskus Noriosta Kehitysvammaisten Tukiliitosta ja alkusanat lausuu kuntoutuspäällikkö Timo Rautiainen Munuais- ja maksaliitosta.