Sisarusten päivä 2019

10.4. vietetään kansainvälistä sisarusten päivää. Päivä on hyvä syy juhlistaa sisaruutta, tuota tärkeää ja ainutlaatuista ihmissuhdetta, joka on usein yksi elämämme pisimmistä. Olemme koonneet tälle sivulle sisarusten päivän kunniaksi järjestettäviä tapahtumia (lista täydentyy koko ajan) sekä vinkkejä päivän viettoon.

Erityinen sisaruus -projekti haluaa yhdessä Meidän sakki- ja Erityislapsiperheen näkymätön sisarus- hankkeiden kanssa muistuttaa sisaruussuhteiden tärkeydestä sekä sisarusten tuen tarpeesta silloin, kun perheessä yksi tai useampi lapsi vaatii muita enemmän huomiota esimerkiksi vamman tai sairauden vuoksi tai kun perhe toimii sijaisperheenä. 

Klikkaa tästä mediatiedotteeseen

Sisarusten päivän tapahtumia

9.4. Leffatapahtuma Espoossa, Kino Tapiolassa 
Erityinen sisaruus -projekti järjestää koko perheen leffatapahtuman yhdessä Perhehoitoliiton Meidän sakki -hankkeen ja Leijonaemojen Erityislapsiperheen näkymätön sisarus -hankkeen kanssa. Elokuvana on Naapurini Totoro, legendaarinen koko perheen anime-klassikko, maailmanlaajuinen ilmiö, joka kertoo kahdesta siskoksesta sekä viereisessä metsässä elävistä maagisista karvaturreista. Ilmoittautuminen 5.4. mennessä klikkaamalla tästä ilmoittautumislomakkeeseen. 

Lataa tästä tapahtuman mainos (PDF)

10.4. Sisar, sinä olet Super! -kampanja SuperParkeissa

Sisarusten päivän kunniaksi SuperPark tarjoaa kaksi yhden hinnalla -edun eli sisarukselle maksuttoman sisäänpääsyn seuraaviin SuperParkeihin: Espoo, Jyväskylä, Oulu, Sveitsi, Tampereen Särkänniemi, Turku, Vantaa ja Vuokatti sekä SuperCornereihin Mikkelissä ja Tahkolla. Edun saa kassalla mainitsemalla koodin "SuperSisaruus". Erityistä tukea tarvitsevan lapsen mahdollinen avustaja pääsee maksutta aina.

10.4. Sisarusten päivän tapahtumia Tampereella

Tampereen Yliopistollisen sairaalan aulassa klo 13-15 onnenpyörä, valokuvausta yhdessä sisaruksen kanssa ja mahdollisuus tutustua eri toimijoiden toimintaan. Onnenpyörä pyörii ja valokuvia otetaan myös SuperPark Särkänniemessä klo 16.30-19.30. Muista yllä mainittu sisäänpääsyetu SuperParkeihin! Tampereen tapahtumia ovat järjestämässä monet alueen toimijat.

Lataa tästä tapahtuman mainos (PDF)

10.4.-17.4. Ainutkertaista sisaruutta -diginäyttely Kuopiossa, 10.4. puuhaa KYS:n OLKA-pisteellä ja 23.-27.4. valokuvanäyttely Kuopion kaupunginkirjastolla

Erityinen sisaruus -projektin valokuvatyöpajan tuotoksia Ainutkertaista sisaruutta -diginäyttelyn muodossa KYS:n OLKA-pisteellä sekä Kuopion ja Iisalmen perheentaloilla 10.-17.4. Kuvat myös Ainutkertaista sisaruutta -valokuvanäyttelyssä Kuopion kaupunginkirjastolla 23.-27.4.2019. Sisarusten päivänä 10.4. klo 10-13 KYS:n OLKA-pisteellä mukavaa puuhaa ja lisätietoa Erityinen sisaruus -projektista. Kuopion tapahtumia ovat järjestämässä monet alueen toimijat.

Lataa tästä diginäyttelyn mainos (PDF) 

Lataa tästä valokuvanäyttelyn mainos (PDF)


Lähetä kortti!

Lataa tästä sisarusten päivän kortti. "Olet mulle tärkeä!" -kampanjassa ovat tänä vuonna mukana Erityinen sisaruus -projekti, Perhehoitoliiton Meidän sakki -hanke ja Leijonaemojen Erityislapsiperheen näkymätön sisarus -hanke. Olet mulle tärkeä! -tervehdystä saa vapaasti levittää kuka tahansa. 

 Lataa kortti tästä käyttöösi

Lataa kortti tästä käyttöösi

Lataa kortti tästä käyttöösi


Ideoita sisarusten päivän viettoon

1) Järjestä itse sisarusten päivän tapahtuma

Sisarusten yhteinen illanvietto, sisarukset kylään asumispalveluyksikköön tai sairaalan osastolle, erityislasten ja nuorten sisaruksille suunnattu vertaisilta tai ihan mitä vain ikinä keksitkin. Kokoamme näille sivuille päivään liittyviä tapahtumia. Ilmoita omasi: sanna.kalmari@tukiliitto.fi

2) Jaa kuvasi erityisestä sisaruudesta

Mitä erityinen sisaruus tarkoittaa sinulle henkilökohtaisesti, työssäsi tai perheessäsi? Jaa kuva Facebookissa, Instagramissa tai Twitterissä tunnisteella #erityinensisaruus ja #sisarustenpäivä Nostamme mielellämme kuvia esiin myös Erityinen sisaruus -projektin somekanavissa.

3) Vietä aikaa sisarustesi kanssa

Kahville, elokuviin, kyläilemään tai vaikkapa iltakävelylle. 

4) Kysy kuulumisia

Omalta sisarukseltasi tai erityislasten sisaruksilta. Tekojen ei aina tarvitse olla suuria, pienet asiat ratkaisevat.