Miten tukea sisaruksia? -verkkotilaisuus vanhemmille 12.4.2023 klo 17.30-19

Sisaruus on usein elämän pisimpiä ihmissuhteita ja aina erityistä ja ainutlaatuista. Joskus sisaruuteen liittyy enemmän erityisyyttä sisaruksen sairauden tai vamman myötä. Perheen terveet/vammattomat sisarukset jäävät herkästi vähemmälle huomiolle, jolla voi olla monenlaisia vaikutuksia elämään. Millaisia kokemuksia ja tarpeita sisaruksilla on? Miten sisaruksia voi tukea ja huomioida? Miten erityistä sisarussuhdetta voi tukea? Muun muassa näihin kysymyksiin pureudutaan verkkotilaisuudessa, jossa nostetaan keskiöön erityislapsiperheen sisarukset ja sisarussuhteet.

Erityinen sisaruus -toiminta järjestää 12.4.2023 klo 17.30-19 Miten tukea sisaruksia? -verkkotilaisuuden. Tilaisuus on tarkoitettu vammaisten ja pitkäaikaissairaiden lasten vanhemmille, läheisille ja kaikille aikuisille, joita sisaruusasia kiinnostaa. Aiheesta alustavat Erityinen sisaruus -toiminnan koordinaattori Katri Lehmuskoski Harvinaiskeskus Noriosta ja perhetyön suunnittelija Taina Koivunen-Kutila Kehitysvammaisten Tukiliitosta. Tilaisuudessa kuullaan myös kokemusasiantuntijan puheenvuoro.  

Verkkotilaisuus toteutetaan Microsoft Teams -alustalla. Osallistujilta ei edellytetä videon ja mikrofonin käyttöä. Osallistujilla on kuitenkin mahdollisuus esittää kysymyksiä puhujille chatin kautta. Verkkotilaisuuteen  ilmoittaudutaan 10.4. mennessä ja osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille tilaisuutta edeltävänä päivänä. Ilmoittautumislomake aukeaa klikkaamalla tätä linkkiä.  

Lataa tilaisuuden mainos tästä

10.4. vietetään kansainvälistä sisarusten päivää. Lue täältä vinkkejä millä tavoin sisarusten päivää voi viettää ja huomioida.  

 

Lisätietoja:
Katri Lehmuskoski

katri.lehmuskoski@tukiliitto.fi

p. 040 834 7852