Ratkaisukeskeinen sisarusryhmä aikuisille 

Ratkaisukeskeinen sisarusryhmä on tarkoitettu aikuisille (yli 18v.), joiden sisaruksella on/on ollut mikä tahansa pitkäaikaissairaus tai vamma ja jotka kaipaavat niin ammattilaisen tukea kuin vertaisuutta erityisen sisarussuhteen herättämien tunteiden, ajatusten ja kokemusten käsittelyyn.                          

Ryhmä tarjoaa kokemusten vaihtoa, oman elämän pohdintaa, mahdollisuuden pysähtyä asioiden äärelle sekä keinoja työstää tunteita ja ajatuksia. Ryhmässä hyödynnetään ratkaisukeskeisen terapian menetelmiä sekä voimauttavaa valokuvausta. Ryhmäkertojen teemoina on mm. tunteet, arvot, itsemyötätunto ja omat rajat. Ryhmä on terapeuttinen kokonaisuus, joka edellyttää sitoutumista ja osallistumista kaikille kerroille. Ryhmä kokoontuu kuusi kertaa. 

Ryhmäkertoihin kuuluu alustus teemasta sekä kokemusten vaihtoa vertaisryhmässä. Ryhmäkertojen väleihin tulee myös pieniä kotitehtäviä. Ryhmä on osallistujille maksuton.

Ryhmän ohjaajina toimivat Katri Lehmuskoski, Erityinen sisaruus -koordinaattori, toimintaterapeutti, ratkaisukeskeinen terapeuttiopiskelija, Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n Harvinaiskeskus Noriosta ja Riikka Ranta, perhetyön asiantuntija, kriisityöntekijä Sylva ry:stä. 

Ryhmäkerrat:

Huhti-toukokuussa 2020:

torstait 2.4., 9.4., 16.4. 
keskiviikot 22.4., 29.4., 6.5.
Klo 17:30-19:30

 
Ryhmä pidetään Sylva ry:n tiloissa Helsingissä, osoitteessa Jaakonkatu 3 B 3 (6. krs). 
Katso ryhmän mainos tästä.

 

Ilmoittautuminen: 

Ryhmään mahtuu 8 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä.
Sitovat ilmoittautumiset täältä.
Viimeinen ilmoittautumispäivä 23.3.2020. 

 

Lisätietoja:
Katri Lehmuskoski
Erityinen sisaruus -koordinaattori
katri.lehmuskoski@tukiliitto.fi
p. 050 4390 073