Sisaruusseminaari 8.4.2020 klo12:30-16 PERUTTU

Mitä kuuluu pitkäaikaissairaiden ja vammaisten lasten sisaruksille?

 

Paikka: Kanneltalon auditorio, Klaneettitie 5, Helsinki 

Erityinen sisaruus- projektin päätösseminaarissa tarkastellaan miten pitkäaikaissairaiden ja vammaisten henkilöiden sisarukset voivat. Mitä sisarusten huomioimiselle kuuluu, mistä tilanteesta lähdettiin projektiin, mihin on tultu, mihin suuntaan ollaan menossa? Erityinen sisaruus -projekti päättyi 2019, mutta toiminta jatkuu edelleen tiedon ja materiaalien levityksen myötä. Erityinen sisaruus -toimintaa ylläpidetään Kehitysvammaisten Tukiliiton Harvinaiskeskus Noriosta. 

Iltapäiväseminaari on suunnattu ammattilaisille, sisaruksille, perheille ja kaikille aiheesta kiinnostuneille. Seminaarin ohjelmassa kuullaan sisarusten kokemuksia heiltä itseltään sekä hyviä käytänteitä sisarusten huomioimisesta ammattilaisilta. Puhujina ovat mm. sairaanhoitaja, lasten tunnetaito-ohjaaja Mari Holmberg TYKS:stä, perinnöllisyyshoitaja Ulla Parisaari Harvinaiskeskus Noriosta, Leijonaemojen Erityislapsiperheen näkymätön sisarus -hankkeesta hanketyöntekijä Karolina Lamroth ja psykologi Riikka Airo, Perhehoitoliiton Meidän sakki -hankkeesta hankepäällikkö Emilia Säles, Omaishoitajaliiton Jangsterit -hankkeesta koordinaattori Malla Heino. Mukana ovat myös Erityinen sisaruus -projektin työntekijät ja taustajoukot. 

Seminaarissa on kahvitarjoilu. 

Katso seminaarin ohjelma täältä.

Ilmoittautuminen: 

Ilmoittautumiset täältä.
Viimeinen ilmoittautumispäivä 1.4.2020. 

 

Seminaarin jälkeen on mahdollisuus käydä tutustumassa Kanneltalon Galleriassa "Jokainen tähtikin on erilainen" -valokuvanäyttelyyn. Valokuvaaja Nita Vera on kuvannut erityislapsiperheiden lapsia Leijonaemot ry:n & Psykoterapiapalvelu Tunnetilan toteuttamien ohjattujen perhehaastatteluiden yhteydessä. Kuvien tavoitteena on tuoda esille sisaruutta voimavarana. 

Leijonaemot järjestää myös 8.4. klo 17-19 Kanneltalon kahvilassa kaikille avoimen Sisarusten päivän etkot -tapahtuman. Tapahtumasta löytyy lisää tietoa täältä

 

Lisätietoja:
Katri Lehmuskoski
Erityinen sisaruus -koordinaattori
katri.lehmuskoski@tukiliitto.fi
p. 050 4390 073