Verkkokoulutus perheitä kohtaaville ammattilaisille: Erityinen sisaruus

Erityinen sisaruus -verkkokoulutus on osa Kehitysvammaisten Tukiliiton toteuttamaa kolmiosaista koulutuskokonaisuutta, joka on tarkoitettu kaikille perheitä työssään kohtaaville ammattilaisille. Erityinen sisaruus -osio sisältää sekä kirjallisuuteen että kokemustietoon pohjautuvaa tietoa pitkäaikaissairaan tai vammaisen henkilön sisaruuteen liittyen, aiheeseen liittyviä materiaaleja sekä käytännön vinkkejä sisarusten huomioimiseen. 

Aihekokonaisuuden suorittamiseen on aikaa 3 viikkoa. Työaikaa suorittamiseen kuluu noin 1–2 h /viikko. Erityinen sisaruus -koulutus alkaa maanantaina 9.3. ja päättyy sunnuntaina 29.3. Jokaisen viikon alussa osallistujat saavat uuden tehtävän ja koulutusmateriaaleja. Ilmoittautuminen koulutukseen alkaa 12.2. Osallistua voi itsenäisesti tai yhdessä työyhteisön kesken. Koulutus on maksuton ja toteutetaan Tukinetissä.

Ennen koulutusta järjestämme Ennakkotieto-chatin 4.3. klo 13.30 – 15, joka on tarkoitettu ammattilaisille, jotka ovat kiinnostuneita tästä koulutuksesta. Chatissa voit kysyä lisätietoa ja keskustella koulutuksen järjestäjien kanssa.

Koulutus sisältää videoluentoja ja ohjevideoita, kirjallista materiaalia sekä tehtäviä. Ennakkotieto-chatin lisäksi jokaisen osion lopussa järjestetään syventävä chatti, johon osallistuminen on vapaaehtoista. Syventävä-chatti tarjoaa mahdollisuuden vielä keskustella koulutuksen teemoista ja heränneistä kysymyksistä muiden osallistujien ja kurssin vetäjien kanssa.

Miten pääsen mukaan?

Osallistuaksesi koulutukseen tarvitset Tukinet-tunnukset. Ohjeet tunnusten luomiseen voit katsoa täältä. Nimimerkki voi olla esimerkiksi etunimesi ja ammattinimikkeesi, esimerkiksi Taina.sosiaaliohjaaja.

Kun olet luonut itsellesi tunnukset, löydät koulutuksen täältä.

Valitse Toimija-pudotusvalikosta Kehitysvammaisten Tukiliitto ry. Löydät koulutuskokonaisuuden kaikki kolme osuutta sivulta omina teemakortteina: Koulutus ammattilaisille: Vahvistu vanhempana, Koulutus ammattilaisille: Erityinen sisaruus ja Koulutus ammattilaisille: Lapsen osallisuus. Jokaiseen osuuteen haetaan kyseisen teemakortin kautta omalla hakulomakkeella.

Koulutuskokonaisuuden muut osuudet:

Voit halutessasi osallistua myös muihin verkkokoulutuskokonaisuuden osuuksiin, joita ovat:

Vahvistu vanhempana (toteutuu tammi-helmikuussa ennen Erityinen sisaruus osiota).

Vahvistu vanhempana osuus sisältää tietoa ja käytännön keinoja niiden perheiden kohtaamiseen, joissa yhdellä tai useammalla vanhemmalla on tuentarvetta oppimisessa ja ymmärryksessä, esimerkiksi kehitysvammasta johtuen. Tietoa aiheesta löydät Kehitysvammaisten Tukiliiton sivulta.

Lapsen osallisuus (toteutuu maalis-huhtikuussa Erityinen sisaruus osion jälkeen).

Lapsen osallisuus osio sisältää tietoa vammaisen lapsen osallisuudesta ja sen oikeudellisesta perustasta, sekä käytännön vinkkejä puhetta tukevien ja korvaavien menetelmien käyttöön.

 

Mukana koulutusta toteuttamassa Tukiliiton PerheilyErityinen sisaruus -projekti ja Vahvistu vanhempana -hanke

 

Lisätiedot:

Taina Koivunen-Kutila

taina.koivunen-kutila@tukiliitto.fi