toimintaa

Löydät täältä Erityinen sisaruus -projektin järjestämiä tapahtumia sekä muita erityiseen sisaruuteen liittyviä tapahtumia ja toimintoja. Jos tiedossasi on erityiseen sisaruuteen liittyvä tapahtuma, jonka haluaisit sivuille lisätä, ilmoita siitä sanna.kalmari@tukiliitto.fi 

Erityinen sisaruus -projektin tulevia tapahtumia

Verkkokoulutus ammattilaisille marraskuussa 2019
Perheitä kohtaaville ammattilaisille tarkoitettu koulutus sisältää sekä kirjallisuuteen että kokemustietoon pohjautuvaa tietoa pitkäaikaissairaan tai vammaisen henkilön sisaruuteen liittyen, aiheeseen liittyviä materiaaleja sekä käytännön vinkkejä sisarusten huomioimiseen.
Lue lisää.

Tampereen alueen Erityinen sisaruus -projektin päätöstilaisuus ke 20.11.2019 klo 13.00-15.30
Tule kuulemaan Tampereen alueen sisaruustoiminnan kuulumisia ja terveisiä sekä tietoa erityisen sisaruuden tunnetaidoista. Lataa kutsu tästä.

Työpaja ammattilaisille Joensuussa 12.11.2019 ja Seinäjoella 26.11.2019
Lue lisää.

Sisaruussuhteen roolikartan julkistamistilaisuus Helsingissä 9.12.2019
Lue lisää.

Muiden järjestämää toimintaa 

Leijonaemot ry:n Erityislapsiperheen näkymätön sisarus -hanke.

Näkymätön sisarus -hankkeessa järjestetään toimintaa erityislapsiperheen sisaruksille ja tuodaan sisarusta näkyviin ja kuuluviin perheessä. Hankkeen aikana tarjotaan tapahtumia vertaistuen parissa sekä viikonloppuja yhdessä vanhempien kanssa. Tapahtumia on eri puolilla Suomea. Lue lisää Leijonaemojen sivuilta.

Lakeuden Omaishoitajat ry:n Meidän erityinen perhe -hanke

Musiikkiterapiaryhmä erityislapsiperheen terveelle sisarukselle ja vanhemmalle / läheiselle aikuiselle Seinäjoella. Ryhmän sisältö koostuu soittamisesta, kuuntelemisesta, tunteiden ilmaisusta ja yhteyden vahvistamisesta musisoiden. Seuraava ryhmä käynnistyy tammikuussa 2020. Lue lisää Meidän erityinen perhe -hankkeen sivuilta.

Harvinaiskeskus Norion sisarustoiminta 

Harvinaisiin ja perinnöllisiin sairauksiin erikoistuneessa Harvinaiskeskus Noriossa järjestetään vuosittain omia tapaamisia harvinaista sairautta sairastavien lasten/nuorten sisaruksille. Norio-keskuksessa on myös keskustelutukea ja neuvontaa kaiken ikäisille harvinaista tai perinnöllistä sairautta sairastavien henkilöiden sisaruksille.

Sylva ry:n toimintaa sisaruksille ja perheille

Sylva tukee syöpää sairastavia lapsia ja nuoria sekä heidän läheisiään, myös sisaruksia. Sylva järjestää vuosittain muun muassa sisarus-vanhempi -kurssin. Tutustu tuleviin tapahtumiin Sylvan tapahtumakalenterissa.