Tervetuloa Erityinen sisaruus -sivustolle!


Erityinen sisaruus -sivustolla on tietoa pitkäaikaissairaan tai vammaisen lapsen sisarusten tukemiseen. Sivusto on suunnattu sisarusten läheisille ja ammattilaisille. Tieto pohjautuu sekä kirjallisuuteen että kokemustietoon.

Sivustoa päivitetään jatkuvasti. Sivustolle on tulossa mm. vinkkejä läheisille ja ammattilaisille eri-ikäisten ja erilaisissa tilanteissa olevien sisarusten kohtaamiseen.

Sivuston tuottaa Erityinen sisaruus -projekti. Projekti on osa Rinnekoti-Säätiön yleishyödyllistä toimintaa ja se toteutetaan yhteistyössä Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n, Sylva ry:n ja TATU ry:n kanssa vuosina 2015 - 2017. Projektin rahoittaa Sosiaali- ja terveysministeriö Veikkauksen tuotoilla.

Kuvitukset on tehnyt Ilona Partanen.

Kansainvälinen sisarusten päivä 10.4.

Kansainvälistä sisarusten päivää vietetään 10.4. Sisarusten päivän on alunperin yhdysvaltalaisen Claudia Evartin lanseerama päivä. Menetettyään molemmat sisaruksensa varhain, haluaa hän muistuttaa siitä, miten tärkeitä sisaruussuhteet ovat ja minkälaisen aukon sissarusten menettäminen jättää. Sisaruus on juhlimisen arvoinen asia!

Kuten monilla muillakin, minulla on siskoni ja veljeni kuvat, ajatukset ja muistot sydämessäni. Vaikka menetin heidät molemmat traagisesti tapaturmaisesti, koen sisaruussuhteen elinikäisen siteen.

Claudia Evart

Erityinen sisaruus juhlistaa sisarusten päivää teemalla

"Olet mulle tärkeä!"

Sisarusten päivä 10.4.

Kivaa tekemistä tulossa sisaruksille ja perheille!

Ilmoittautumiset ja lisätietoja:

Ajankohtaista

Erityinen sisaruus -chatit

21.3.2017

17.5.2017

Kevään teema on sisaruksen suru silloin, kun sisko tai veli on kuollut.

Sisaruusryhmä

Helsingissä 4.4. - 23.5.2017

Ryhmässä keskustellaan erityisestä sisaruudesta ja tehdään kivoja asioita yhdessä.

Tavoitteena on sisarusten ja vanhempien vertaistuen saaminen sekä sisaruusteeman näkyvämmäksi tekeminen ja kokemuksien sanoittaminen.

Mikkelin lapsiperheverkoston sisaruusilta

Tervetuloa kuulolle 5.4.2017 klo 17-19 Mikkelin yliopistokeskuksen auditorioon, Lönnrotinkatu 5.

Tilaisuus on tarkoitettu vammaisten ja pitkäaikaissairaiden lasten vanhemmille, sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille sekä opiskelijoille.